Romboutsplantsoen 4, 3312 KV Dordrecht06 38436122info@ldh-gevelrenovatie.nl
Neem contact met ons op!
06 38436122 info@ldh-gevelrenovatie.nl

Blog

Welke manieren gevelreiniging zijn er?

7 september 2020 by in Geen categorie

Blog – Welke manieren gevelreiniging zijn er?

Er zijn verschillende manieren om uw gevel te laten reinigen. Welke methode is het best voor uw gevel?

 

Stoomcleanen
Bij het stoomreinigen van uw gevel wordt er alleen water verwarmd boven de 100 graden gebruikt. Het is een milieuvriendelijke manier doordat er geen chemische en straal middelen worden gebruikt.

Voor het stoomreinigen werken wij met SteamPLUS®️. In plaats van het normale hogedruk reinigen werkt SteamPLUS®️ niet door de inslagkracht maar door het overhitten van de vervuiling, dit wordt het Thermoshock-effect genoemd. Hierdoor weekt het vuil los van de ondergrond zonder de ondergrond te beschadigen.

In verschillende landen zoals Nederland, België, Spanje, Frankrijk en Duitsland wordt SteamPLUS®️ door Rijksdiensten voorgeschreven bij onderhoud aan rijksmonumenten. Het Rijksmuseum in Amsterdam, Centraal station in Antwerpen, Ayuntamiento in Alicante zijn gereinigd doormiddel van deze SteamPLUS®️ techniek

Chemisch reinigen

Als u uw gevel chemisch wilt laten reinigen  gebruiken wij een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel. Dit gebruiken wij wanneer het reinigen onder alleen hogedruk of met stoom niet voldoende werkt.

Nadat de gevel is bevochtigd brengen wij het reinigingsmiddel aan op de gevel. Dit zal een aantal minuten het vuil los moeten weken. Dit kan door middel van nevelen of borstelen. Daarna zullen wij de gevel met de SteamPLUS®️ afspoelen.

Zandstralen

Wanneer stoomreinigen en chemisch reinigen niet voldoende resultaat geeft kunnen wij uw gevel zandstralen. Dit is niet bij alle steensoorten mogelijk.

Bij het zandstralen werken wij met speciaal straalmiddel welke geschikt is voor uw gevel. Het straalmiddel wordt in combinatie met water onder hogedruk tegen de gevel aangespoten. Hierbij wordt de vervuiling van de stenen verwijderd.

Na het reinigen

Wanneer uw gevel weer schoon is wilt u zo lang mogelijk van het resultaat genieten. Dan is het verstandig om uw gevel te laten impregneren. Zo wordt de gevel water en vuil afstotend, waar door de gevel langer schoon blijft.

Neem contact met ons op!    Waar wilt u een offerte voor aanvragen?    Extra opmerkingen
    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier onze privacy voorwaarden (*)